Markkinointitiimi
Markkinointitiimiin muodostivat opettajat Paavo Heiskanen, Ulla Karhunen, Timo Piirainen, Suvi Tirkkonen ja Risto Vuori. Lisäksi kokouksiin ovat osallistuneet rehtori Samuli Laitinen ja opiskelija Valtteri Soininen. Tiimi on uudistanut koulun markkinointimateriaaleja ja upouudet rollup-mainokset sekä maistuvat Lyseo-karkit saatiinkiin valmiiksi juuri ennen peruskoululaisille suunnattuja avoimien ovien päiviä. Rollup-mainokset ovat olleet aktiivisessa käytössä myös vierailuilla peruskouluissa sekä vanhempainilloissa.
Facebookissa ylitimme 1000 tykkääjän rajapyykin ja lisäksi Lyseo on vallannut somea myös Instagramin puolella syksystä alkaen. Varsin innokkaasti opiskelijat ovatkin liittyneet @kuopionlyseo-tilin seuraajiksi ja myös #kuopionlyseo on vilahdellut monissa opiskelijoiden kuvissa. Loppukeväästä myös kaupungin tasolla on kiinnitetty huomiota some-kanavien käyttämiseen lukioiden markkinoinnissa ja meilläkin on nyt #lupainnostua.
Kevätlukukauden aikana olemme vielä uudistaneet koulun kotisivuja moderniin, eloisaan ja selkeään rakenteeseen pyrkien. Aiempien kaksien kotisivujen sijaan Lyseolla on nykyään käytössä vain yhdet kotisivut osoitteessa www.kuopionlyseo.fi.
Juhlatiimi
Kuopion Lyseon lukion Juhlatiimi on osallistunut koulun tapahtumien järjestämiseen muun henkilökunnan ja opiskelijoiden kanssa. Lukuvuonna 2014 – 2015 tiimi on ollut järjestämässä joulukuusen sytyttäjäisiä, itsenäisyysjuhlaa ja syksyn lakkiaisia syyslukukaudella sekä abilounasta, Lyseon päivää, kevätjuhlaa ja lakkiaisia kevätlukukaudella. Tiimiläiset ovat suunnitelleet Lyseon päivän teemapäivän sekä osallistuneet abilounaan tarjoilujärjestelyihin. Tiimi on kokoontunut lukuvuoden aikana useita kertoja suunnittelupalavereihin. Tiimin jäseninä ovat olleet Minna Aalto, Aino Apilo, Ville Heikkinen, Antti Kemppinen, Seija Laulainen ja Anne-Maria Muhonen.
Digabi
Lyseon Digabiryhmä aloitti toimintansa elokuussa 2014. Ryhmän koollekutsujana on toiminut lehtori Antti Savinainen, joka on osallistunut myös Kuopion lukioiden Digabiryhmän kokouksiin. Lyseon digabiryhmä on kokoontunut yleensä kuukauden välein. Kokouksissa olemme tutkineet ylioppilaslautakunnan (YTL) Abitti-ohjelmaa ja sen ominaisuuksia, vaihtaneet kokemuksia sähköisistä koetehtävistä, kommentoineet Facebookin digabikeskusteluissa esiintuotuja kokemuksia ja ongelmia sekä informoineet ja kouluttaneet Lyseon opettajia. Lisäksi on mainittava, että Digabiryhmän jäsen lehtori Juho Oikarinen on osallistunut YTL:n järjestämään Digabi-kouluttajat -ohjelmaan. Lyseon ensimmäiset Abitti-kokeet pidettiin viidennen jakson koeviikolla langattomasti Nettiniiloa hyödyntäen.
Työhyvinvointi
Tyhy-parina olivat lukuvuonna 2014-2015 Marja Meurman ja Anne-Maria Muhonen. Tyhy-pari osallistui yhteen kaupungin järjestämään koulutukseen. Opettajien työhyvinvointiin panostettiin opettajien yhteisten tilojen remonttisuunnittelulla, joka jatkuu edelleen tulevana lukuvuonna.
Kirjallisuuspiiri ja kyläilytiimi kokoontuivat molemmat kaksi kertaa, virkkauspiiri aloitteli toimintaa syksyllä. Pikkujoulut järjestettiin koulun tiloissa; tarjolla oli hyvää ruokaa ja vapaata seurustelua.
Jaksokokouksien yhteydessä oli mahdollisuus porinatuokioon ajatustenvaihdon merkeissä. Kansainvälinen työturvallisuuspäivä huomioitiin tarjoamalla opettajille terveellistä välipalaa ja voimauttavia ajatuslappuja.
Tyhy-toiminnan kantavana ajatuksena on ollut kiinnittää huomiota ja tarttua tilanteisiin, jotka liittyvät opettajien jaksamiseen työssään.
Opiskelijahuoltotiimi
Tiimin opettajajäseninä ovat lukuvuonna 2014-2015 toimineet Leena Kärnä ja Suvi Tirkkonen.
Opiskelijakunnan hallituksen toiminta lukuvuonna 2014-2015
Elokuussa, 2014-2015 lukuvuoden alkaessa kokoontui jälleen Lyseolla opiskelijakunnan hallitus vanhan puheenjohtajamme Paula Sajaniemen johdolla. Hallituksen toimissa mukana edellisten vuosien tavoin jatkoivat opiskelijakunnan hallituksen ohjaavat opettajat Antti Kemppinen ja Risto Vuori.
Lukuvuoden alusta alkaen jatkettiin viime lukuvuonna aloitettua Kahvikeskiviikko-päivää, jonka perimmäisenä ajatuksena säilyi tarjota edullisesti kahvia ja pientä purtavaa opiskelijoille. Samoin jatkettiin sopimusta siitä, että opiskelijakunnan hallitus laittaa tuolit juhlasaliin eri tilaisuuksia varten palkkiota vastaan.
Syyskuussa tehtiin jotain aivan uutta. Ennen syysloman alkua järjestettiin ensimmäistä kertaa Syysrieha-tapahtuma, joka sai suosiollisen vastaanoton. Vuoden 2014 vapusta innostuneina päätimme vuokrata koulupäivän ajaksi ”gladiaattori´´-areenan. Koulupäivän lopuksi järjestettiin salitapahtuma, jossa järjestettiin eri vuositasojen välinen kilpailu, jonka voiton lopulta vei ykköset. Pitkin päivää oli myös pidetty pieniä kilpailuja, joiden voittajat julkistettiin juhlan päätteeksi.
Marraskuussa pidettiin vuotuinen yleiskokous, jota ennen ja jälkeen pystyi asettumaan ehdokkaaksi hallituksen vaaleihin. Hallitukseen pyrkijöitä oli jälleen roimasti ja hallitukseen valittiin kaiken kaikkiaan kahdeksan uutta jäsentä viiden vanhan jäsenen rinnalle. Hallituksen vaalien jälkeen oli taas aika valita uusi puheenjohtaja ja vaalien tulos ratkesi opiskelijakunnan hallituksen joka vuotisessa jouluesityksessä.
Uusi vuosi lähti käyntiin uuden hallituksen järjestäytymiskokouksessa, joka jatkui myöhään iltaan miettien hallituslaisten vastuualueita. Vastuualueita myös uudistettiin tuomalla kaksi uutta vastuuhenkilönimikettä, markkinointivastaava ja SLL-koordinaattori.
Helmikuussa hallitus järjesti perinteisesti abeille potkijaiset ja oli aktiivisesti mukana järjestämässä suosittua Tahko-reissua kuten myös vanhojen päivää. Kuun lopussa päätettiin tehdä jotain erillaista ennen hiihtoloman alkua ja täten järjestettiin aamunavaus salissa urheilullisissa merkeissä.
Huhtikuu olikin toimintaa täynnä. Perinteistä pääsiäistä päätettiin uudistaa yhteisellä aamunavauksella ja ympäri koulua piilotetuilla tehtävillä. Eduskuntavaalien lähestyessä järjestettiin heti pääsiäisen jälkeen Puoluepäivä, johon osallistui neljä lyseolaisten äänestämää puoluetta. Päivän aikana eri puolueet pitivät omia pisteitään ja päivä huipentui juhlasalissa pidettyyn vaalipaneeliin, jossa yksi kunkin puolueen ehdokas vastasi opiskelijoiden tekemiin ajankohtaisiin kysymyksiin.
Kevään aikana hallitus vastasi myös edunvalvonnasta kannustamalla lyseolaisia ottamaan kantaa Kallaveden lukiolaisten tekemän adressin avulla, jolla haluttiin estää terveydenhoitajan siirtyminen Savotalolle.
Kuun lopussa järjestettiin jo parina vuotena suosiota kerännyt Vapputapahtuma. Edellisenä päivänä hallitus oli luonut koristeilla värikkään tunnelman koulun käytäville odottamaan seuraavaa päivää. Vappuaattoa vietettiin urheiluteemassa ja opiskelijoiden käyttöön vuokrattiin Autokoulu Peiposen sponsoroimat sumopuvut koko päivän ajaksi. Päivän aikana opiskelijat saivat osallistua munkinsyönti-kilpailuun ja kaksi parasta ottivat toisistaan mittaa päivän päätteeksi järjestetyssä salitapahtumassa. Tapahtumassa järjestettiin perinteinen Opettajat vs Opiskelijat-kilpailu, jossa kilpailun osallistujat taistelivat voitosta urheiluun liittyvissä kilpailuissa. Huhtikuun jälkeen, lukuvuoden loppupuolella, hallitus hoiti myös abihuppari-asiaa ja osallistui Grillijuhlan järjestämiseen.
Hallituksen jäsenet osallistuivat aktiivisesti myös Suomen lukiolaisten liiton järjestämiin tapaamisiin ja tapahtumiin koko lukuvuoden aikana.
Anniina Könönen, opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja
Kuopion Lyseon lukioVuosikertomus 2014-201512.5.2015