Puoluepäivä 8.4.2015

Tänään koulullamme vietettiin puoluepäivää osana Allianssin toteuttamaa valtakunnallista nuorisovaalit tapahtumaa. Puoluepäivänä opiskelijat tutustuivat eri puolueiden ja niiden edustajien ajatuksiin välituntien aikana. Samalla sai hakea vastauksia puolueiden antamiin kysymyksiin. Vastaamalla niihin pääsi osalliseksi kilpailuun, jossa palkinnoksi oli tarjolla leffalippuja. Puolueiden edustajat olivat tyytyväisiä opiskelijoiden aktiiviseen otteeseen. Kiitos myös heille itselleen päivän onnistumisesta.

IMG_9954

Ako Nyman (SKP), Antti Saarelainen (vas), Veera Willman (vihr) ja Sakari Pääkkö (kok)

Puoluepäivä jatkui iltapäivällä vaalipaneelin merkeissä. Juhlasalissa tentattavina olivat seuraavat eduskuntavaaliehdokkaat vasemmalta oikealle: Ako Nyman (SKP), Antti Saarelainen (Vasemmistoliitto), Veera Willman (Vihreät) ja Sakari Pääkkö (Kokoomus). Heistä Ako, Veera ja Sakari ovat Lyseon senioreita. Vaalipaneelin juonsivat opiskelijat Valtteri Soininen ja Anniina Könönen.

Ehdokkailta kysyttiin mielipiteitä muun muassa nuorten työllisyyden parantamisesta ja syrjäytymisen ehkäisemisestä. Eroja syntyi myös esimerkiksi näkemyksissä äänestysikärajan laskemisesta 16 ikävuoteen ja Suomen talouskasvun aikaansaamisesta. Nuorilla ehdokkailla oli puoluekannasta riippumatta varsin samankaltaiset näkemykset  koulutusmäärärahojen leikkauksista ja uusiutuvien energiamuotojen merkityksestä Suomelle.

Torstaina 9.4. on vuorossa vaalipäivä, jolloin jokainen alle 18-vuotias lyseolainen voi käydä äänestämässä omaa ehdokastaan.

Antti Kemppinen ja Risto Vuori

Puoluepäivän humua ala-aulassa.

Puoluepäivän humua ala-aulassa.

IMG_2365

Opiskelijoita puolueiden osastoilla.

Juontajat Valtteri Soininen ja Anniina Könönen

IMG_9938

Salissa vaalipaneeli käynnissä.

 

Jätä kommentti

*

captcha *