Kuusi tyttöä Lyseosta pääsi toteuttamaan visioitaan Kuopion kaupunginkirjastossa. He saivat tehdä näyttelyitä etsimällä valitsemiinsa aiheisiin sopivaa aineistoa ja asettelemalla ne esille itselleen mieluisalla tavalla.
Marjukka Hyvärinen kuvailli omaa tuotostaan ”sateenkaarinäyttelyksi”. Aihevalinta syntyi itse, mutta vastaavalla teemalla on toteutettu näyttelyitä myös muissa kirjastoissa hyvällä menestyksellä, ja sellaista on henkilökunnan mukaan toivottu myös Kuopioon. Hyvärinen toivoo saavansa kokoon mahdollisimman paljon erityyppistä aineistoa, ja onkin löytänyt kirjojen lisäksi myös elokuvia. Kaunokirjallista aineistoa on kuitenkin ollut vaikeampi löytää kuin tietokirjallisuutta.
Peppi Antikainen puolestaan kokoaa näyttelyä puutarhateemalla. Koriin on kertynyt jo useita aihetta käsitteleviä tietokirjoja. Toiveissa on löytää vielä reseptikirja.
Emilia Tissarin näyttelyssä on esillä kevyttä rakkauskirjallisuutta. Hän kertoo lukevansa itse samantyylistä kirjallisuutta ja toteaakin tuntevansa ennalta sekä lajityypin hyviä että huonoja teoksia.
Julia Meklinin näyttely poikkeaa muista, sillä hän aikoo laittaa esille vain elokuvia. Niiden aiheena ovat 1700-1800-luvut ja Jane Austenin kertomusten tyyppiset tarinat. Meklin kertookin tuolle aikakaudelle sijoittuvien elokuvien olevan henkilökohtaisia suosikkejaan.¨
Iida Kauhanen haluaa esitellä kävijöille muutakin fantasiakirjallisuutta kuin Tolkienia. Hän lukee itse paljon fantasiakirjoja ja siksi näyttelyn aihe oli helppo valita.
Janita Kanninen päätti laittaa esille näytelmäkirjallisuuden klassikoita ja tekee vielä erillisen näyttelyn Shakespearen helmistä. Hän on itse aiheesta kiinnostunut ja koki työpajan erittäin mieleiseksi.
Aineiston asettelun lisäksi tytöt saivat askarella erilaisia kylttejä tehostamaan näyttelyidensä visuaalista ilmettä. Opiskelijoiden näyttelyihin liitetään myös Kuopion lyseon logolla koristetut kyltit.
Lyseon päivä 27.2.201525.2.2015