Europarlamentaarikko Henna Virkkusen vierailu 31.3.2015

Eurooparlamentaarikko Henna Virkkunen vieraili Lyseolla tapaamassa opiskelijoita koululla, joka on ollut monien päättäjien opinahjo, kuten hän kohteliaasti muistutti. Tilaisuudessa käsiteltiin hänen omaa uraansa, politiikan tekemistä ja vaikuttamista sekä ajankohtaisia kysymyksiä niin Suomesta kuin Euroopan Unionista.

Ura on pitänyt sisällään kilparatsastusta, toimittajan työtä ja nyt politiikkaa. Tulevaisuudessa Henna toivoi vielä saavansa tehdä jonkun uuden uran poliitikon uran jälkeen. Politiikan Virkkunen totesi olevan kaikkialla samanlaista oltiinpa sitten Jyväskylän valtuustossa tai europarlamentissa. Ydinasiana siinä hän näki kyvyn pystyä vaikuttamaan asioihin oman arvomaailman kautta, mutta asiantuntijoita kuunnellen.

Ajankohtaisista aiheista esille nousivat etenkin tavoitteet tehdä Euroopasta vetovoimainen ja turvallinen alue, Kreikan tilanne, Suomen haasteet taloudessa ja turvallisuudessa sekä Venäjän kehitys. Keskustelua opiskelijoiden joukossa nostattivat etenkin ilmasto- ja energiakysymykset sekä Suomen puolustuvoimien kehittäminen ja siihen liittyen mahdollinen Nato-jäsenyys. Kiitämme Hennaa antoisasta vierailusta ja kaikkia paikalla olleita sekä etukäteen kysymyksiä laatineita opiskelijoita.

Tilaisuuden juonsivat opiskelijat Anniina Könönen ja Valtteri Soininen.

Risto Vuori

IMG_2335

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen

IMG_2336

Henna Virkkunen sekä opiskelijat Anniina Könönen ja Valtteri Soininen.

 

Jätä kommentti

*

captcha *