Lyseon ja Beicai Senior High Schoolin yhteistyö syvenee

china2Lyseon shanghailaisen ystävyyskoulu Beicai Senior High Schoolin rehtori Ma Shuying ja englannin opettaja Cai Hongyan vierailivat Kuopiossa ja Lyseolla 20.–24.4. Vierailu oli osa Kuopion ystävyyskaupunki Shanghai Pudongin opetusviraston Kuopioon tekemää matkaa.

Päivien aikana kiinalaiset vieraat pääsivät tutustumaan suomalaisen koulujärjestelmän menestystekijöihin sekä omiin ystävyyskouluihinsa. Lyseolla vierailleet Ms. Ma ja Ms. Cai olivat lisäksi innoissaan myös vanhojen ystäviensä tapaamisesta.

Vierailun aikana hiottiin valmiiksi Lyseon ja Beicai Senior High Schoolin opiskelijoiden yhteisen ympäristöprojektin suunnitelma. Projekti käynnistyy toukokuussa 2015, jolloin opiskelijat alkavat tehdä yhteistä tutkimusta Internetissä. Elokuussa ryhmä kiinalaisia opiskelijoita ja opettajia saapuu Lyseon vieraaksi. Vierailun aikana järjestetään seminaari, jossa ryhmätöiden tulokset esitellään.

Projektin toinen vaihe alkaa elokuisen vierailun jälkeen ja huipentuu Shanghaissa keväällä 2016 järjestettävään seminaariin, jonne puolestaan Lyseon opiskelijat matkaavat. Sekä Suomessa että Kiinassa opiskelijat asuvat paikallisten nuorten luona perheissä.

Lyseon ja Shanghai Pudongin Beicai Senior High Schoolin yhteistyö alkoi uuteen kulttuuriin ja uusiin ihmisiin tutustumisella. Nyt kanssakäyminen on edennyt kulttuurivaihdosta koulutukselliseen ja pedagogiseen ajatusten vaihtoon, jossa keskiössä ovat opiskelijat ja heidän keskinäinen yhteistyönsä.

-Samuli Laitinen-

Yhteiskuva Lyseon juhlasalissa.

Yhteiskuva vieraista Lyseon juhlasalissa.

Jätä kommentti

*

captcha *