Arvoisat Lyseon ylioppilaat!

IMG_0120Nyt se on tehty! Olette koulutaipaleenne menestyksekkäästi vaeltaneet ja saattaneet itsenne todellakin aikuisuuden kynnykselle. Maailma on avoinna ja vain teitä varten. Ylioppilastutkintotodistus ja suoritettu lukion oppimäärä mahdollistavat jatko-opintoihin pyrkimisen tai jopa suoran sisäänpääsyn.

Toivottavasti lukio on antanut teille kuitenkin muutakin kuin muodollisen jatko-opintokelpoisuuden. Toivottavasti koette, että lukio mahdollistaa myös saamienne kokemusten ja elämysten, tietojen ja taitojen kautta siirtymisenne todelliseen aikuisuuteen. Toivottavasti teillä on nyt kelpoisuuden lisäksi myös valmiuksia tehdä oikeita valintoja matkallanne.

Voin kyllä olla itseni ja Lyseon puolesta helpottunut. Kun katselin teitä ja touhuanne äsken lakkiaisharjoituksissa, näin valtavasti elämäniloa, sopivasti varmuutta ja herkkyyttä, aitoa epävarmuuttakin. Näin hyvän sekoituksen luovuutta ja voimaa, intoa ja päättäväisyyttä – kaikkea sitä, mistä aikuisuuden alussa voimaa ammennetaan. Olette kasvamassa oikealla tiellä.

Parasta ehkä oli kuitenkin se, että näin paljon yhdessä toimivia ihmisiä. Te osasitte iloita yhdessä, huolestua yhdessä ja nauraa yhdessä – parijonokin syntyi, kun vähän harjoiteltiin. Lyseon henki oli läsnä.

Pitäkää yhteisöllisyydestä kiinni, kasvakaa siihen ja harjoitelkaa, jos se on vielä vierasta. Jos jotakin toivon, toivon kovasti sitä, että kaiken valtavan lukiosta ahmimanne tietomäärän lisäksi te olette saaneet valmiudet nähdä itsenne osana muita, osana yhteisöä ja ympäristöä. Minusta on tullut tai on tulossa me.

Onnittelen teitä lämpimästi koko Lyseon puolesta ja toivon teille menestystä elämässänne. Muistakaa, että te luotte menestyksenne itse, mutta silti aina yhdessä muiden kanssa.

Juhlikaa, sillä nyt on juhlan aika!

Lisää kuvia lakkiaisjuhlista facebookissa.

Kuopion Lyseon puolesta,

-Rehtori Samuli Laitinen

Jätä kommentti

*

captcha *