Sigma 20-vuotta

KLYY:n tiedotteen (nro 2 toukokuu 2015) Sigmaa koskeva artikkeli

sigmaedesta2Kuopion Lyseon lukion luonnontieteellinen kerho Sigma on nyt ollut KLYY:n alajaostona 20 vuoden ajan. Sigmalla on ollut vilkasta toimintaa jo vuoden 1973 syksystä lähtien, mutta rekisteröidyn yhdistyksen alajaostoksi se hakeutui yli 20 vuotta myöhemmin vuonna 1995.

Sigman perusti Rauno Perälä ja hän myös luotsasi Sigman KLYY:n jaostoksi. Rauno oli Sigman toiminnanohjaajana aina heinäkuun loppuun 2010 saakka. Siitä eteenpäin toimintaa on ohjannut artikkelin kirjoittaja.

Sigman näyttävintä toimintaa on ollut long lessonien järjestäminen. Pisin long lesson on ollut 12 tunnin pituinen, mutta tavanomaisin on kuitenkin 3 tunnin laskuharjoitus. Viime vuosina Paavo Heiskasen ja allekirjoittaneen järjestämille long lessonille on kullekin osallistunut yli 100 osallistujaa. Noille long lessoneille osallistuu paljon myös sellaisia opiskelijoita, jotka eivät ole Sigman jäseniä.

Tämän lukuvuoden neljäs long lesson -päivä oli samalla myös 20-vuotisjuhlapäivä. Juhlavuoden kunniaksi jo viime vuoden puolella julistettiin sigmalaisille T-paidan tekstien ja kuvien suunnittelukilpailu. Kilpailutuotokset olivat tasokkaita, joten niitä hyödynnetään myös jatkossa. Ohessa on Sigman ex- puheenjohtajan Vili Kuosmasen taiteilema T-paidan etupuolen kuva.

Sigma innostaa ja aktivoi jäseniään monella muullakin tapaa. Keväisin ja syksyisin Sigma jakaa kasan stipendejä. Kerran vuoteen pidämme perinteisen pikkujoulun. Viime joulukuun pikkujoulussa oli yli 80 juhlijaa. Pienimuotoisen pikkujouluohjelman lisäksi saamme silloin nauttia myös kiinalaisen buffet-pöydän herkuista.

Huhtikuun vuosikokouksessa Sigman uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Paavo Koivistoinen.

Sigman jäsenmäärä on viime vuosina kasvanut tasaisesti niin, että tämän vuoden alussa jäseniä oli 116.

Toiminta on vilkasta, jäsenmäärä on kasvussa, siis Sigman tulevaisuus myös jatkossa näyttää valoisalta.

Matti Räsänen,
Sigman toiminnanohjaaja