Pohjola-Norden ja kielikurssit

Kuopion Pohjola-Norden ry on aktiivinen yhdistys. Se toimii ruohonjuuritasolla ja painottaa toiminnassaan nuorisotyötä, vanhempaa sukupolvea kuitenkaan unohtamatta. Meillä on kaksi melko suurta projektia vuoden aikana: Nordplugg-kielikurssi ja Lucia-juhla. Lisäksi olemme mukana Pohjoismaisella kirjastoviikolla, Maailma Kuopion torilla- tapahtumassa ja tarpeen mukaan muissakin tapahtumissa. Jäsenille järjestämme myös esimerkiksi teatterimatkoja. Muun muassa näin ruotsin lehtori Minna Aalto kertoo Pohjola-Nordenin toiminnasta yhdistyksen uusimmassa lehdessä (Artikkeli alla pdf-versiona).

Uusimmassa Pohjola-Nordenin lehdessä myös entinen lyseolainen Aapo Pajala kertoo kokemuksistaan Grennaskolanin Nordplugg-kurssille osallistumisestaan artikkelissa Ruotsin kieltä, kulttuuria ja polkagrisoja: ” Kurssi Sommarskolanissa oli aivan mahtava! En ollut oikeastaan koskaan aiemmin käyttänyt ruotsia koulun ulkopuolella muuten kuin ravintolassa tilatessa tai muissa vastaavanlaisissa parin fraasin keskusteluissa, joten tämä oli parasta mitä vain saattoi pyytää kielitaidon kehittämiseksi.” (Artikkeli alla pdf-versiona)

Kannattaa lukea myös Vilma-Ida Soinisesta kertova artikkeli Kesäkurssilta kipinä Ruotsissa opiskeluun: “Vuonna 1940 alkanut Kuopion ja Jönköpingin ystäväkuntayhteistyö jatkuu edelleen elinvoimaisena ja sen kirkkaimpana tähtenä ovat jo parinkymmenen vuoden ajan olleet lukiolaisten kielikurssit, joita ovat mukana järjestämässä paikalliset Norden-yhdistykset.” Vilma-Ida kävi lukion naapurissamme Musiikkilukiossa (nykyisin Taidelukio Lumit) mutta kuten moni Kuopion lukiolainen, on hän käynyt kursseja myös muissa lukioissa, muun muassa meillä Lyseolla.  (Artikkeli alla pdf-versiona)

Lue koko lehti: http://www.digipaper.fi/pohjolanorden/127762/

Pohjola-Norden: http://www.pohjola-norden.fi/

Lataa tiedosto (PDF, Unknown)

Lataa tiedosto (PDF, Unknown)

Lataa tiedosto (PDF, Unknown)

Jätä kommentti

*

captcha *