Piispa Munib Younan vierailulla

Perjantaina 8.2.2019 piispa Munib Younan vieraili Lyseossa. Munib Younan on entinen Luterilaisen maailmanliiton puheenjohtaja. Vierailun järjestäjänä oli Kuopion hiippakunta, paikalla oli mm. Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen. Uskonnonkurssien opiskelijat olivat tehneet kysymyksiä Younanille eri asioista liittyen hänen työhönsä ja elämäänsä. Tapahtumaa moderoi uskonnonopettaja Mikko Karttunen.

Younan kertoi lapsuudestaan, kuinka hän päätti aloittaa teologian opiskelun ja kuinka hän päätyi Suomeen opiskelemaan. Hän kertoi opinnoistaan Suomessa ja esimerkiksi suomen kielen opettelusta. Hän painotti opiskelun ja koulutuksen tärkeyttä esimerkiksi ennakkoluulojen ehkäisemisessä ja erilaisuuden ymmärtämisessä.

Younan on tehnyt paljon rauhantyötä Lähi-idässä, etenkin Israel-Palestiina-konfliktin suhteen. Hän puhui esityksessään, kuinka rauhaa voi edistää löytämällä yhteisiä arvoja ja ehkäisemällä konfliktista aiheutuvaa katkeruutta. Younan myös puhui toivosta ja korosti rauhanomaiseen ratkaisuun tähtäävän työn merkitystä, vaikka se olisikin pitkäkestoista ja haastavaa.

-Essi Tynkkynen-